lauantai 13. toukokuuta 2017

Napakettujen ja Kanootinsärkijöiden kevätretki

Seikkalijaryhmät Napaketut ja Kanootinsärkijät kävivät kevätretkellä Puijon Pakertajien kämpällä 28.-30.4. Retki kyllä oli lumisateen ja lumen paljouden takia melkein ennemmin talviretki. Kämppä sijaitsee Vaikkojoella Pieni-Rakkine -lammen rannalla. Kiitos Pakertajille hienon kämpän vuokraamisesta! Alla leiriläisten mietteitä leiristä.

Aluksi menimme autolla n. 700 metrin päähän leiristä. Sitten me kävelimme sen 700 metriä, rinkat selässä matka tuntui muutamalta kilometriltä. Mökki oli siis erittäin iloinen näky. Perillä ensiksi laitoimme rinkat mökin terassille. Heti sen jälkeen aloimme halkomaan puita. Puiden halkominen oli kivaa. Seuraavana aamuna harjoiteltiin lipunnostoa. Ruuaksi tehtiin trangialla italianpataa ja sitten makaronimössöä. Hakattiin puita ja miekkailtiin.
-Lauri, Olli ja Aaron

Leirillä oli hauskaa koska miekkailtiin, saunottiin, uitiin, tehtiin ruokaa yms. Kipinät oli hauskoja, mutta jotkut laittoivat liikaa puita ja tuli kuuma.
-Eero ja Patrik

Kun päästiin autosta ulos, jouduimme kävelemään "pitkän" matkan rinkat selässä. Kun pääsimme leiripaikalle, heitimme rinkat selästä ja huilasimme. Kun olimme huilanneet, tutustuimme leiripaikkaan. Lämmitimme veden, jotta voisimme tiskata astia iltapalan jälkeen.

Heräsimme väsyneinä, koska yksi oli ähkinyt ja sätkinyt yöllä. Sitten söimme puuroa. Puuron jälkeen tiskasimme astiat. Kävimme katsomassa ahman jälkiä. Tehtiin italianpataa ja sitten miekkailtiin.
-Tatu ja Juho





 









Kuvat: Anni Saukkonen ja Erja Kuronen