lauantai 20. syyskuuta 2014

Polusta Kuksaan: ohjeita uuden jäsenrekisterin käyttöön

Partiolaisten vanha jäsenrekisteri Polku on poistumassa käytöstä, uusi rekisteri Kuksa on otettu käyttöön 2.6.2014. Niinpä kaikkien jäsenten tulisi rekisteröityä uuteen jäsenrekisteriin ja tarkistaa/täydentää sinne omat tietonsa. PartioID

Kuksaan kirjaudutaan PartioID-tunnuksilla. Ensimmäisllä kirjautumiskerralla on siis luotava jäsenelle PartioID

1. Siirry osoitteeseen https://kuksa.partio.fi
2. Valitse sivun alalaidasta Rekisteröidy


3. Tulet rekisteröitymissivulle. Tarvitset jäsennumeron, joka löytyy jäsenkortistasi. Sähköpostiosoitteen on oltava sama, joka oli käytössä myös Polussa. 


4. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja valitse Jatka.
5. Tulet kohtaan, jossa kysytään kirjautumistapaa. Tässä vaiheessa ei suositella google-kirjautumista, vaan kirjautua kannattaa käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjätunnus voi olla esimerkiksi etunimi+sukunimi. Laita salasana ylös jonnekin turvalliseen paikkaan, jotta et unohda sitä!
6. Viimeistele rekisteröinti. Nyt sinulla on PartioID-tunnukset, joilla voit tästä lähtien kirjautua Kuksaan!


Kuksa

Kun olet luonut PartioID:n, pääset kirjautumaan kuksaan sitä käyttämällä. Kuksa löytyy siis osoitteesta https://kuksa.partio.fi. Näin kirjaudut jäsenrekisteriin ja tarkistat omat tietosi:

1. Käytä luomasi PartioID:n käyttäjätunnusta ja salasanaa2. Tulet varsinaiseen jäsenrekisteriin. Sivun vasemmassa laidassa näkyy oma nimesi, sitä klikkaamalla pääset omiin tietoihisi. Muuta/täydennä tietojasi kohdasta Muokkaa tietoja. Muista tallentaa tekemäsi muutokset!3. Kirjaudu lopuksi ulos sivun oikeasta ylälaidasta.

Jos rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa on ongelmia tai sinulla on muuta kysyttävää PartioID:stä tai Kuksasta, ole yhteydessä ryhmäsi vetäjiin tai lippukunnanjohtaja Lauri Valtialaan. Kysymyksiä saa toki laittaa myös tähän blogijutun kommentteihin. :)