maanantai 25. elokuuta 2014

Hankoon! Tiia osallistui suomenruotsalaisten Atlantis2014-piirileirille.

Kuva: Tiia Tuppurainen

Heinäkuun viimeisenä lauantaina lähdin KasmirinVadelmavenettä popitellen kohti Hankoa, suuntana suomenruotsalaisten partiolaisten piirileiri Atlantis2014.  Leirin ja sen ohjelman käyttökielenä oli luonnollisesti ruotsi, joten luvassa oli viikon intensiivinen kielikylpy. Onnekseni suurin osa noin 2000 osallistujasta ja ohjaajasta osasi myös suomea, joten pelkällä ruotsilla ei tarvinnut pärjätä koko aikaa.


Rapujalkapalloa.
Kuva: Tiia Tuppurainen
Viikon aikana kiersimme eri ohjelmalaaksoissa, joihin kuului muun muassa vesi-, action- ja kilpailulaakso. Pääsimme esimerkiksi purjehtimaan kilpaa, rakentamaan ison Angry birds -radan, tekemään jäätelöä metsässä, ratkaisemaan "murhaa" ja testailemaan kiipeilyratoja. Iltaohjelmiin kerääntyi koko leiri ja viimeisenä iltana paikalla oli esiintymässä Satin Circuskin. Leirimarkkinoilla taas tarjolla oli kaikkea hieronnan, kasinon ja salaattibaarien väliltä.

Satin Circus esiintyi viimeisen illan iltaohjelmassa.
Kuva: Tiia Tuppurainen
Lisäksi samoajien ohjelmaan kuului piirin virallinen Sten Nylander -partiotaitokilpailu, joka on selvästi vaativin alueen kilpailuista ja se kesti koko yön sekä seuraavan päivän. Perinteiden mukaan karttoja oli myös muokattu ja lähtöpiste oli kokonaan kartan ulkopuolella, mikä toi reilusti lisää haastetta pitkien välimatkojen lisäksi. Vaikka yksikään vartio ei ehtinyt maaliin asti, oli kilpailu kokemuksena mielenkiintoinen.

Teksti: Tiia Tuppurainen
Samoaja