sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lokki-alueen samoajatapaaminen Juankoskella: teemana Nälkäpeli

Tänä syksynä Lokki-alueen samoajatapaamisen järjestämisvuoro oli Juankosken Korpikulkureilla. Tapahtuma järjestettiin 15.-16.11 ja siihen osallistui 16 partiolaista, sekä samoajia että vaeltajia. Teemaksi valittiin Nälkäpeli - tosin toteutus ymmärrettävästi erosi melko paljon alkuperäisestä konseptista. Korpikulkureiden Nälkäpelissä nimittäin kilpailtiin selviytymisen sijasta ruoanlaitossa.

Kilpailu alkoi marenkitehtävällä, jossa joukkueiden piti mahdollisimman nopeasti vatkata kananmunanvalkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyi ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Joukkue, joka ensimmäisenä onnistuneesti nosti kulhon ylösalaisin päänsä päälle ja sai sanottua kolmeen kertaan "mustan kissan paksut posket" voitti itselleen paikan keittiössä. Toiseksi tullut joukkue sai käyttöönsä pallogrillin, ja viimeisten oli tyydyttävä käyttämään trangiaa seuraavassa tehtävässä.

Varsinainen kilpailu alkoi Nälkäpelistä tuttuun tapaan Runsaudensarvella; tässä versiossa tosin sieltä löytyi aseiden sijasta ruoka-aineita. Tarvikkeet, joiden joukossa oli mm. kananmunia, erilaisia jauhopusseja ja tonnikalaa, oli levitelty maahan ja joukkueet kahmivat niitä itselleen minkä ehtivät. Saaliista oli sitten valmistettava arvosteltavaksi ruoka-annos kahdessa tunnissa.

Kuten Nälkäpelin luonteeseen kuuluu, oli kokkailua sekoittamaan tietysti järjestetty pieniä yllätyksiä: jauhoihin oli sekoitettu valkopippuria, osa kananmunista olikin keitettyjä, keittiöpaikkoja vaihdettiin kesken kilpailun... Lopputulokset olivat kieltämättä aika mielenkiintoisia. Kilpailun jälkeen syötiin tortilloja ja saunottiin.

Marenkikisa. Kulhoa ei saanut nostaa lattiasta ennen kuin oli valmis ottamaan riskin ja kumoamaan sen päänsä päälle.
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Kukaan ei tällä kertaa saanut marenkivaahtoa hiuksiinsa.
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Runsaudensarvesta saattoi saada esimerkiksi säilykeherkkusieniä tai jauhelihaa.
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Marenkitehtävässä hävinneet saivat pärjätä trangialla - kunnes ruoanlaittopisteitä yllättäen vaihdettiin.
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Pallogrillin käyttöön toi lisähaastetta mitätön määrä sytytysnestettä.
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Valmiit annokset olivat ainakin tekijöidensä näköisiä...
Kuva: Anni Pertta Saukkonen

Tuomaristo uskalsi maistaa kaikkea, tosin roskakorin ääressä. May the odds be ever in your favor...
Kuva: Anni Pertta Saukkonen